Formandens beretning

søndag d. 22-03-2015 i Tune.

Hen på året valgte Maja at bede om orlov – og vi fik Ann Nymann ind som suppleant.

I foråret var der lidt aktivitet i regionerne:

FYN holdt deres vanlige forårsstævne d. 5.april med hele 74 starter – det er godt gået J Det er altid en fornøjelse at komme til jeres stævner, for I forstår at skabe den rette stemning – bliv ved med det 🙂

Sjælland afholdt stævne d. 5 maj på Elghuset hos Ellen, hvor der sammen med rideskolestævne var 34 startende for HSDK. Det er også et godt

traditionsstævne, som mange ser frem til år efter år. Også her bliver nye ryttere taget godt imod.

SYD afholdt et vellykket og hyggeligt stævne d.1.juni i Bedsted, hvor der var starter hele dagen. Igen d.5.juli ville SYD holde sommerstævne – men blev nødt til at aflyse pga for få tilmeldinger. Vi må konstatere, at vores ryttere holder sommerferie!

Der er masser af aktiviteter rundt i landet – nemlig alle kvadrillerne J De optræder rundt på landets Dyrskuer – traditionen tro er der Tyrolerkvadrillen på Roskilde, som har været med i mange år i det store hesteshow – og hvor der tit er lidt ekstra at more sig over for publikum. På det Fynske Dyrskue er der også kvadrille. Jeg ved ikke om det er nøjagtigt den samme, som er med i breddesporten ? Men i hvert fald har den fynske kvadrille nu for andet år i træk kvalificeret sig til Breddefinalen på Vilhelmsborg, hvor de desværre ikke kan starte for HSDK pga DRFs struktur, men vi har ikke opgivet at få lavet om på de regler ! Og jeg vil gerne sende en stor ros til jer: det er så fedt at se de gyldne heste på finalebanen på gårdspladsen – i et godt program med fed musik: Grease. Tror selv Jørgen Konge er lidt imponeret over, hvor godt det går J Så vi håber at I kommer afsted igen i år J

På Landskuet så en ny Haffer-Kvadrille dagens lys: i flotte guld-jacketter blev der vist flagrende maner i dressurens svære kunst. Det er en rigtig god ide med denne opvisningskvadrille, som promoverer vores smukke heste ved mange arrangementer i Jylland.

For et par år siden deltog Hanne Bosack og Anna i mange opvisninger – sidste år var Sandra Bejlegård på Wi-Waldi meget aktiv til shows. Det er så vigtigt, at vi har sådanne ambassadører for Haflingersporten, så endnu flere ser de muligheder, vores heste tilbyder rytterne.

Den 15.juni fik HSDK overrakt en fane af Danmarkssamfundet. Den kommer forhåbentlig til at følge foreningen i mange år til rigtigt mange arrangementer i ind- som udland. I år skal den en tur med til EM i Italien J

I hele forsommeren knoklede et team i NORD for at arrangere årets DM: Haflinger 2014. Vi havde i samarbejde med HADK valgt at afholde det på Lerbæk Sportsrideklub i Fr-havn. Selve lokationen gav en masse diskussion om at det var langt væk osv – men når vi nu er en landsdækkende forening, så vil der altid være nogen, som skal køre længere end andre. På denne måde kommer man jo også til egne af vores lille land, som man ellers ikke ville være kommet til med sin hest. Team Nord med Mette i spidsen for sponsor-

indsamlingen havde fået et bjerg af gaver – der var så mange, at de slet ikke var til at holde styr på – så derfor har jeg nogle statuetter med i dag, som vi ikke fik udleveret til UDM i dressur. Vi var måske blevet lovet lidt flere bokse end centret deroppe lige havde regnet med- i hvert fald blev der rekvireret en teltstald yderligere, så alle hestene kunne være der. Fin service – og alle deltagere fik en staldplakette og en goodiebag med hjem. Banerne var ikke helt optimale – den ene var meget dyb – den anden lignede lidt en skovbund. Opvarmningsbanen var nyanlagt og ikke optimal. Men vores ryttere klarede skærene og viste fin ridning. Springbanen var til ug. Ridestævnedelen kørte faktisk fint i forhold til tidsplanen – men aktiviteterne i hallen trak ud – lørdag så meget at vores gallafest blev noget forsinket. Åbenbart til stor frustration for nogle af vores gæster – jeg oplevede en meget ubehagelig mor, som jeg desværre kom til at svare igen hen over buffeten! Det skulle jeg nok ikke have gjort – men jeg synes faktisk, at nogen folk glemmer, at det er frivilligt arbejde og at det ikke er forbudt at give en hjælpende hånd med i stedet for bare at se på og oven i købet skælde ud! Hvis alle gav et nap med, så gled det hele meget bedre. Generelt kunne vi godt have brugt flere hjælpere ved stævnet – så næste DM vil der nok blive taget lidt alvorligere fat i denne del af festen!

Gallashowet havde flere gode indslag – et par af dem kunne godt have været lidt kortere – men vi lærer jo også hele tiden.

Søndag blev vi desværre nødt til at flytte præmieoverrækkelsen over i det lille ridehus, da det ikke var blevet clearet på forhånd, hvem der skulle være hvor. Det var meget ærgerligt, da det skabte unødvendig ventetid og der var heller ikke plads nok til alle. Dette er også noteret på forbedringslisten, så i år skal det blive en ”ordentlig” præmieceremoni.

Der var et par uheld under stævnet – men ingen kom alvorligt til skade – dvs ingen blev på sygehuset.

Økonomien i stævnet balancerede lige over 0-linien. Igen er det officials, som er en meget stor post. Og så kan vi måske skabe en lidt større omsætning ved at sige, at man ikke selv må tage drikkevarer med til festen? Men bare vi ikke fik underskud som forrige år, så var vi glade.

Nok om DM – det var et godt stævne for rytterne og det er jo det der tæller 🙂

I oktober har der været et 2-dages stævne i SYD med knapt 60 starter hver dag. Det er stort J Har var kun enkelte Fjordheste til start, men vi prøver at udbygge samarbejdet om R-stævner med Fjordhestene, fordi racerne matcher hinanden godt. Hvis vi kan få mere gang i det, så er der jo også håb om at vores ryttere inviteres med til fjordstævnerne rundt om i landet – selvom de er så mange, at de er nok i sig selv!! Det bliver vi også en dag J

1.november var FYN igen på banen med et vellykket og velbesøgt stævne- med masser af sponsorer J Det er så fedt, at I kan trække starter fra næsten hele landet – da I jo har valgt at bo i det ene hjørne af Fyn 😉 Håber I holder gejsten oppe – selvom I har lidt udfordringer med jeres Distriktsrepræsentant. Så håber, at vi kan få gang i GO! hos jer også, så vi på den måde slipper lettere igennem den fase.

Et nyt team af energiske unge piger fik stablet et stævne på benene på Sjælland i slutningen af november. Der var starter hele dagen – og også her var der et væld af sponsorpræmier. Jeg tog en smut forbi og det var dejligt at møde så entusiastiske piger J Og må sige, at I hurtigt har fået smag for det – for allerede for et par uger siden, var der stævne igen J Jeg tror, det er den helt rigtige vinkel, vi har på disse stævner – også at invitere fjordhestene med, da de ikke har så meget tradition for stævner på Sjælland som i resten af landet.

I Nord besluttede de lige at holde et julestævne – og det er jo dejligt, at de er ved at have fået luft igen efter årets DM. Det er svært at samle folk så tæt på jul – og vejret gjorde det absolut ikke bedre. Men de er jo gjort af lidt sejere stof deroppe, så de gennemførte – endda med startende helt fra Sjælland. Den ånd vil jeg håbe breder sig som ringe i vandet J

Det var en hurtig gennemgang af HSDKs aktiviteter. SYD har flere gange prøvet at samle folk til nogen foredragsaftener – og jeg havde foreslået at vi skulle se DRFs film om korrekt dressurridning i dag – men den slags aktiviteter er der ikke den store tilslutning til. Det må vi tage til efterretning – og tænke i nye baner.

Vores logovarer har fået et tiltrængt nyt sortiment, som Ann har været tovholder på. Det er tanken, at vi tilbyder forskellige nye ting løbende – og at vi selvfølgelig også skal have underlag og dækkener. Det er endnu en ”to-do”-ting til den nye bestyrelse.

I bestyrelsen meldte Maja sig tilbage kort før Jul – men så valgte Lykke at tage orlov. Det var i den forbindelse, at der opstod tvivl om, hvornår bestyrelsen kan eller skal indkalde suppleanter. Er det altid når der fratræder en – eller er det først når bestyrelsen ikke længere er fuldtallig. Derfor er dette også til afstemning i dag.

Der har været en drejning i bestyrelsens holdning i forholdet mellem avl og sport, som jeg er meget ked af. Vi har, siden jeg kom med i HS, altid koncentreret os om sporten – og jeg vil mene, at det helt sikkert er vores formål. Avl er der hele 2 foreninger, som tager sig af. Der har gennem mange år været en ”ikke så konstruktiv”- debat mellem de 2 foreninger. I de sidste år er det dog mest en ensidig dialog , som i hvert fald ikke gavner haflingeren i den brede hesteverden. Derfor har et af mine mål med arbejdet i HSDK også altid været, at haflingeren som helhed er den hest, vi beskæftiger os med. Det er jo heller ingen hemmelighed, at jeg har heste med en dråbe blod i – og at det derfor også har været vigtigt for mig, at de kunne konkurrere på lige fod med alle andre heste. At der så her i løbet af året er opstået en diskussion og en uenighed om, hvilke heste HSDK tillader ved deres mesterskaber, er jeg nok den, der er allermest ked af. Jeg anser det for så ødelæggende for vores ellers gode forening, at vi skal til at blande avlspolitik ind. Det har aldrig været meningen – og jeg håber, at vi med afstemningerne senere i dag for sat et endegyldigt punktum for den diskussion, så vi kan komme videre. Udfaldet af afstemningen vil selvfølgelig afgøre mit videre engagement i HSDK, da udfaldet bør respekteres af alle – og de der ikke kan acceptere dette, må tie eller udtræde af HSDK. Foreningens ve og vel går forrest.

Jeg har engageret mig i vores deltagelse i EM her i efteråret. Vi har spurgt vores ryttere, hvem der har lyst til at deltage – og opfordret alle til at sætte sig ind i programmerne, da sværhedsgraden er hævet en del siden sidste EM. De, der så stadig er klar på en deltagelse, har vi samlet på et bruttohold. En egentlig kvalifikation er vi nok ikke ude i – men bruttoholdet er på ca 30 heste nu – og det er flot J Den endelige tilmelding er i slutningen af maj, så inden da vil vi tage en dialog med hver enkelt for at se, om det er realistisk at være på niveau med det man skal ned at ride i Milano til september. Dette er også en tjans for den nye bestyrelse J

Jeg håber, at den nye bestyrelse vil få et sportsligt præg, da det er den slags folk vi har så meget brug for i HSDK.

Jeg har prøvet at huske det hele, men har helt sikkert glemt noget. Tak fordi I lyttede og så ønsker jeg en forsat god dag.

Sussie Carlsen, Formand for HSDK.